Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η τέχνη της αποτυχίας...



Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣΣυναγωνίστριες και συναγωνιστές στην ανικανότητα και στην αποτυχία, όπως καλά γνωρίζετε, δεν υπάρχει μόνο η επιτυχία στη ζωή όπως σκόπιμα και ύπουλα η δυτική κουλτούρα έχει καλλιεργήσει στην κοινή συνείδηση.
Η επιτυχία έχει υπερτιμηθεί ενώ η αληθινή μεγαλοφυΐα του ανθρώπου βρίσκεται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Το να είσαι αληθινά κακός σε κάτι απαιτεί ικανότητες, σκληρή προσπάθεια και στυλ!
Θα μπορούσε κανείς να ξεπεράσει τον αθάνατο Νατούλ, έναν εξερευνητή χωρίς την παραμικρή αίσθηση προσανατολισμού, που χανόταν διαρκώς; Οι συνάδελφοί του αναγκάζονταν να ανάβουν φωτιές τη νύχτα για να μπορεί να βρίσκει το δρόμο για την κατασκήνωση.
Θα μπορούσε κανείς να ξεπεράσει τον χειρότερο τουρίστα σ' όλο τον κόσμο, τον κύριο Νικόλα Σκότι, που πέρασε δυο μέρες στη Νέα Υόρκη νομίζοντας ότι βρίσκεται στη Ρώμη; Μάθετε για τον χειρότερο μποξέρ(έχασε τόσο γρήγορα και σαρωτικά, που ο διαιτητής δεν μπήκε καν στον κόπο να μετρήσει ως το δέκα...), μάθετε για την εποποιία της ανθρώπινης ανικανότητας!
Αυτό το βιβλίο περιέχει πραγματικά περιστατικά έτσι όπως καταγράφηκαν από τον Stephen Pile, δημοσιογράφο των Τάιμς του Λονδίνου. Οι δικές μου αποτυχίες νομίζω ότι ωχριούν μπροστά στους γίγαντες του είδους που αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο, αν και κάνω φιλότιμες προσπάθειες σε διάφορους τομείς της ζωής μου, ο αγώνας όμως συνεχίζεται....

1 σχόλιο: