Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Κολύμβηση ή Γυμναστήριο???


Σύμφωνα με έρευνα που  δημοσιεύτηκε στο website του βρετανικού συστήματος υγείας, NHS Direct το σεξ βοηθάει τον οργανισμό όσο και η γυμναστική, καθώς μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και συμβάλλει στη μακροζωία. Επιπλέον, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Και όχι μόνο αυτά! Όσο πιο ευφάνταστοι είστε στο κρεβάτι τόσο πιο ωραίο κορμί «χτίζετε» (Που να τρέχετε τώρα??? Μπείτε κάτω από τα σεντόνια με τον/ την σύντροφο σας και θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα με την κολύμβηση ή το γυμναστήριο!).


Το σεξ μπορεί να μειώσει το άγχος και την αρτηριακή σας πίεση.
Αυτή η διαπίστωση προέρχεται από μια σκοτσέζικη μελέτη 24 γυναικών και 22 ανδρών που κρατούσαν αρχεία της σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Οι ερευνητές τους πέρασαν από στρεσογόνες καταστάσεις – όπως το να κάνουν μια ομιλία σε κοινό – και έλεγχαν την αρτηριακή τους πίεση.
Οι άνθρωποι που είχαν σεξουαλική επαφή ανταποκρίνονταν καλύτερα στο στρες σε σχέση με αυτούς που ασχολούνταν με άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές ή που απείχαν.
Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η διαστολική αρτηριακή πίεση (ο κατώτατος αριθμός της αρτηριακής σας πίεσης) τείνει να είναι χαμηλότερος σε άτομα που συζούν και κάνουν συχνά σεξ. (Οπότε, χαλαρώστε και απολαύστε!)

Το σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα (η συγγραφική μας ομάδα βέβαια σύμφωνα με δική της μυστική έρευνα κατέληξε ότι το σεξ μία ή δύο φορές την ημέρα) έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α ή IgA, η οποία μπορεί να σας προστατεύσει από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Wilkes είχε 112 φοιτητές οι οποίοι κρατούσαν αρχεία της συχνότητας που έκαναν σεξ και παρείχαν επίσης δείγματα σιέλου για τη μελέτη. Όσοι έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα της IgA, ένα αντίσωμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποφυγή ενός κρυολογήματος ή άλλης λοίμωξης, σε σχέση με άλλους φοιτητές. (Αν βέβαια ακολουθήσεις τη συμβουλή της συγγραφικής μας ομάδας για σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα τότε δεν πρόκειται να ξαναρρωστήσετε ποτέ ξανά!)

Με τριάντα λεπτά σεξ μπορεί να κάψετε 85 ή και περισσότερες θερμίδες. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά μαζεύονται: σε 42 ημίωρες συνεδρίες θα κάψετε 3.570 θερμίδες, αρκετές για να χάσετε μισό κιλό. Διπλασιάζοντας τα, θα μπορούσατε να χάσετε 1 κιλό σε 21 ωριαίες συνεδρίες.(η συγγραφική μας ομάδα έκανε ένα πρόχειρο υπολογισμό και διαπίστωσε ότι με μια βδομάδα εντατικού σεξ ότι θα χάσετε περίπου 10 κιλά!)

Μία Βρετανική μακροχρόνια μελέτη 20 χρόνων δείχνει ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες για ένα θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο από ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.
Και παρόλο που κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν ότι το σεξ θα μπορούσε να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο, η μελέτη δεν βρήκε καμία σχέση ανάμεσα στο πόσο συχνά οι άνδρες έκαναν σεξ και πόσο πιθανό θα ήταν να έχουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. (Η έρευνα της συγγραφικής μας ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σεξ βοηθάει να βελτιωθεί η ακοή και ότι αντιθέτως ο χρόνιος αυνανισμός επιφέρει ως και βαριά κώφωση! Ναι, ναι, ναι... διαβάστε τα κόμικς του μακαρίτη του Reiser αν δεν με πιστεύετε)

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσαν ότι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης ήταν ένας από τους 237 λόγους που οι άνθρωποι κάνουν σεξ.
Η διαπίστωση αυτή έχει νόημα για την θεραπεύτρια Gina Ogden. Λέει, επίσης, ότι όσοι έχουν ήδη αυτοεκτίμηση μερικές φορές κάνουν σεξ ώστε να αισθανθούν ακόμα καλύτερα.
«Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι λένε ότι έχουν σεξουαλικές σχέσεις είναι για να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους», λέει. «Το καλό σεξ ξεκινά με την αυτοεκτίμηση. Εάν το σεξ είναι τρυφερό, και αυτό που θέλετε, τότε την αυξάνει».Φυσικά, δεν χρειάζεται να κάνετε συνέχεια σεξ για να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Η αυτοεκτίμηση σας αφορά εσάς – όχι κάποιον άλλο. (Αλλά για ξανασκεφτείτε το...αν ήδη αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, μια καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ακόμη καλύτερα!.)

Το σεξ και οι οργασμοί αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να δεσμεύονται και να χτίζουν εμπιστοσύνη. (παρεμπιπτόντως, κάποιες ώσπου να μας γνωρίσουν νόμιζαν ότι η Πολυοργασμικότητα είναι νησί του Ειρηνικού ωκεανού!)
Σε μια μελέτη με 59 γυναίκες, οι ερευνητές έλεγχαν τα επίπεδα της οξυτοκίνης τους πριν και μετά που οι γυναίκες αγκάλιασαν τους συντρόφους τους. Οι γυναίκες είχαν υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης αν είχαν περισσότερη από εκείνη τη φυσική επαφή με το σύντροφο τους.
Τα υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης έχουν συνδεθεί επίσης με ένα αίσθημα γενναιοδωρίας. Έτσι λοιπόν, αγκαλιαστείτε – μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο γενναιόδωροι προς τον σύντροφο σας. (Ώρα λοιπόν τα αφήσουμε επιτέλους τους εγωισμούς και να...κοιτάξουμε λιγάκι τον εαυτό μας, όπως λέει και ο Μοντεχρήστος το ποντίκι του Αρκά!)

Η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού προάγει επίσης τον ύπνο, σύμφωνα με έρευνα.
Ο επαρκής ύπνος έχει επίσης συνδεθεί με μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, όπως είναι ένα υγιές βάρος και μια καλύτερη αρτηριακή πίεση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε, ειδικά αν έχετε αναρωτηθεί γιατί ο σύντροφος σας μπορεί να είναι ενεργός το ένα λεπτό και το επόμενο να ροχαλίζει. (Οπότε αν ροχαλίζει το θηρίο δίπλα σας, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται επειγόντως θεραπεία με περισσότερο και καλύτερο σεξ, σπεύσατε να βοηθήσετε λοιπόν για το καλό της επιστήμης....)

Υπάρχουν και άλλες πολλές έρευνες που καταδυκνιουν τι θετική επίδραση του σεξ στη ζωή και την υγεία μας, αλλά η συγγραφική μας ομάδα λόγο έλλειψης χρόνου θα αναγκαστεί να σταματήσει εδώ. Η συγγραφική μας ομάδα, πάντα πρόθυμη για το καλό, βρίσκεται σε ετοιμότητα να βοηθήσει τις αναγνώστριές μας, αφήστε τα στοιχεία σας και θα σας επισκεφτούμε ώσπου να πείτε σκουλικομυρμηγκότρυπα.... σιγά, μη σπμπρώχνεστε...

(βλέπω στο βάθος βέβαια κάποιους κακόβουλους από την Πόλη του Φωτός που θα σπεύσουν να γράψουν καμιά τυχαία διεύθυνση στην Τανζανίκα ή τη διεύθυνση της γιαγιάς τους στο χωριό! Ουστ ρε!)

2 σχόλια:

  1. Αυτή η συγγραφική ομάδα νομίζω ότι το μυαλό της το έχει διαρκώς στο σεξ! :)))
    Πολύ καλή η κίνηση από τη μη κίνηση αλλά τότε όλοι όσοι κάνουν διαρκώς σεξ θα ήταν καλλίγραμμοι!

    Το θέμα είναι ότι η γυμναστική θέλει συντονισμένες και στοχευμένες κινήσεις με αποθεραπεία για πετύχει τους στόχους της!

    Επίσης εδώ να αναφέρω ότι τις ορμόνες του σεξ μπορείς να τις παράγεις και στην διάρκεια της γυμναστικής όπως και να έχεις οργασμό! Μιλάω εκ πείρας!

    Τα φιλιά μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγγραφική μας ομάδα απλώς σκέφτεται πάντα για το καλό της ανθρωπότητας, για αυτό και η πολύ ενημερωτική ανάρτησή μας!

      Ισχύει ότι όσοι κάνουνε πολύ και καλό σεξ (και δεν το βλέπουνε σαν μια φωτοβολίδα που ώσπου να την αντιληφθείς έχει σβήσει!) ότι είναι πράγματι καλλίγραμμοι!

      Τώρα, όσο αφορά τον οργασμό κατά τη γυμναστική, έχουμε να πούμε ότι για παράδειγμα.....καφέ μπορείς να πιείς σε Παριζιάνικο καφέ με θέα τον Πύργο του Άιφελ(το έχω κάνει, ζήλια!), και καφέ μπορείς να πιείς με θέα την πολυκατοικία του γείτονα(αυτό το κάνω συχνά!), δεν είναι το ίδιο, ελπίζουμε να είναι σαφές το υπονοούμενο. Άλλη μια παραβολή λοιπόν, γράφε Σοφέ Προφήτη στην αναθεωρημένη Βίβλο σου...

      Διαγραφή