Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΝΑΣ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER 2014

Όπως ίσως γνωρίζετε, διανύουμε το μήνα της νόσου Αλτχάιμερ, αυτής της νόσου που χτυπά την πόρτα της συγγραφικής μας ομάδας! 

Σαν συνέχεια μιας παλιότερης ανάρτησης μας όπου είχαμε ένα σταυρόλεξο (οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ) σας παραθέτουμε τα παρακάτω επιστημονικά, για να μην ξοδεύετε άλλο χρόνο με σταυρόλεξα. 


Ξεχνάς; Κάνε σεξ να βρεις την υγεία σου

Συνήθως οι γιατροί προτείνουν σουντόκου, παζλ και σταυρόλεξα για την εξάσκηση του εγκεφάλου και τη διατήρηση της μνήμης. Νέα επιστημονική έρευνα όμως βρίσκει ακόμη πιο αποτελεσματικό φάρμακο που δεν είναι άλλο από το... σεξ!
Οργασμός, η καλύτερη προπόνηση για το μυαλό
Όπως λένε οι ειδικοί, ένας οργασμός "προπονεί" πιο αποτελεσματικά το μυαλό ακόμη κι από ένα σταυρόλεξο ή παζλ. Η επίλυση ενός παζλ ενεργοποιεί ένα μόνο μικρό μέρος του εγκεφάλου ενώ η σεξουαλική κορύφωση δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο συνολικά.
Παλαιότερες έρευνες είχαν συνδέσει τον οργασμό με την μείωση του πόνου, αλλά τα νέα ευρήματα δίνουν άλλη διάσταση στο νόημα της ερωτικής πράξης.
Όπως εξηγεί η νευροεπιστήμονας καθηγητής Barry Komisaruk, από το Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey κι επικεφαλής της μελέτης, ο οργασμός προκαλεί τεράστια αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και τον οξυγονώνει, ενεργοποιώντας τον στο σύνολό του.
 Φυσικά το αναγνωστικό μας κοινό θα πρέπει να έχει υπόψιν του και άλλες πολλές επιστημονικές έρευνες που παραθέσαμε κατά το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου