Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Αθήνα Παρτ 1


Επανέρχεται η συγγραφική μας ομάδα μετά από απουσία πολλών ημερών, για να ενημερώσει το φανατικό της αναγνωστικό κοινό για το τελευταίο μας ταξίδι στην Αθήνα. Το Σάββατο σηκωθήκαμε νωρίς, ήρθε το τραινοταξί (όχι τρελοταξί!) και μας πήρε και μας άφησε στο σιδηροδρομικό σταθμό.
Το τρένο έφυγε λίγο μετά τις 7, κάτσαμε στο κυλικείο και απλώσαμε τους χάρτες και τα βιβλία μας... φτάσαμε κατά τις 12.30 και μετά πήραμε το μετρό και εύκολα βρήκαμε το economy hotel, κοντά στην Ομόνοια. Το ξενοδοχείο ήταν πολύ καλό, αφού ήταν σε στρατηγική τοποθεσία, ήταν καθαρό, με πλούσιο πρωινό και όλα αυτά σε πολύ καλή τιμή (2 άτομα από 50 ευρώ η βραδιά).
Μετά που αφήσαμε τα πράγματα φύγαμε βόλτα, περάσαμε δίπλα από τη Βαρβάκειο αγορά και περιηγηθήκαμε στα διάφορα σοκάκια στο Ψυρρή. Καθίσαμε τελικά στο Νικήτα για φαγητό, ένα λαϊκό μαγαζί σε ωραίο πεζόδρομο δίπλα σε ένα εκκλησάκι. Μετά επιστροφή για σιέστα και ότι προκύψει.. βραδάκι πήγαμε βόλτα στο Γκάζι, ενώ στο ενδιάμεσο είδαμε την Εθνική Πινακοθήκη και περάσαμε δίπλα από τους τάφους στο Κεραμεικό. Στο Γκάζι είχε μια έκθεση για τους πρόσφυγες και το τραφικινγκ και επίσης είχε μια έκθεση ελληνικών προϊόντων. Μετά κάναμε μια βόλτα έξω από τα μαγαζιά γύρω από τη στάση του μετρό (πολύ εμπορικά για εμάς) και καταλήξαμε να πάμε στο Μοναστηράκι για βόλτες και να κάτσουμε τελικά στο BARA AU RUM το οποίο ήταν ένα καταπληκτικό μπαράκι με πολλά και καλά κοκτέιλ μεταξύ των άλλων. Εμείς πήραμε δυο καλά κρασάκια που σέρβιραν, ένα άσπρο (4ευρώ) και ένα κόκκινο.
Μετά είδαμε ότι η Αθηνάς η οδός είχε κόσμο και κίνηση οπότε είπαμε να περπατήσουμε και να πάμε χωρίς το Καλάσνικοφ παραμάσχαλα στο ξενοδοχείο. Το τελευταίο σχόλιο το έκανα όχι γιατί νιώσαμε κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο στην περιοχή, αλλά κυρίως για να προσελκύσουμε τα τσακάλια της αντιτρομοκρατικής, μπας και αυξηθεί το αναγνωστικό μας κοινό όπως δόλια καταφέραμε σε κάποια στιγμή κατά το παρελθόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου